Durf jij jezelf te zijn?

‘Vroeger’ wilde ik het altijd.
Precies zo zijn als de rest. Vooral niet opvallen.

‘Blend in with the crowd’.

Uiteraard mislukte dat jammerlijk. Ik viel op, maar juist ómdat ik probeerde niet op te vallen. Omdat ik zo wanhopig graag probeerde te doen wat iedereen deed, maar dan nét niet op de goede manier.  Hoe harder ik probeerde bij een ‘groepje’ te horen, hoe harder ze me (soms letterlijk) aan de kant schopten. En toch probeerde ik steeds maar weer ‘ergens bij te horen.’

Brave New Love

Brave New Love

En nu, meer dan 20 jaar later is het me eindelijk gelukt. Ik hoor ergens bij. Op het moment dat het me écht niet meer kan schelen dat ik niet ben zoals de rest, het moment dat ik mezelf ben en daar ook echt trots op ben, komt daar het boek ‘Brave New Love’.
Iets waarvan ik vanaf het begin wist dat het iets voor mij was. Een boek met Young Adult verhalen over mensen die niet zijn zoals de rest. Die hun eigen ding doen, juist omdát ze anders zijn. Een boek dat staat voor alles waar ik voor sta. Een boek dat laat zien dat het niet erg is om jezelf te zijn, omdat de mooiste dingen juist gebeuren als je dat toelaat.

Een boek met verhalen van ontzettend diverse auteurs, die stuk voor stuk hetzelfde denken als ik. Diversiteit net zo belangrijk vinden als ik. Die een geweldig verhaal hebben geschreven en die boodschap ook de wereld in slingeren!

Van mij mag iedereen zijn wie hij wil zijn. Homo, hetero, lesbisch, gehandicapt, gelovig of moslim. Het maakt me werkelijk waar niets uit als je gewoon jezélf bent.  Heb jij respect voor mij, dan krijg je datzelfde respect van mij terug.
Ik schrijf lesbische erotische lectuur, juist omdat ik denk dat er te weinig diversiteit is. Het feit dat er een enorme ophef ontstaat als er twee zoenende mannen op een poster staan, is een teken dat Nederland wel zégt tolerant en vóór diversiteit te zijn, maar dat dat in de praktijk soms nog vies tegenvalt. En daar gaan wij iets aan doen!

Net als met wat ik doe voor Tinteling FEM kan ik met dit verhaal in deze bundel mijn steentje bijdragen, door te doen wat ik het liefst doe. Schrijven.

Ik draag tegenwoordig wat ik wil dragen, iets dat opvalt omdat het niet in een hokje past.
Ik zeg wat ik wil zeggen, ook als het niet in een hokje past.
Ik doe wat ik wil doen en HET KAN ME NIET SCHELEN of het in een hokje past
Ik ben mezelf, en er is geen hokje zo gróót dat ik erin pas.
Ik ben eindelijk, na al die jaren, gewoon mezelf.

Ik hoef niets meer te doen om ergens bij te horen. En hoe zit dat met jou? Durf jij jezelf te zijn?

#durfjezelftezijn
#BraveNewLove

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>