Een Godijntje, en een mededeling…

7212511b-b2c1-40f6-aa34-0046f48c4074
In plaats van schrijven op kantoor, zoals elke dinsdag, ben ik vandaag aan het lézen op kantoor. Een tijdje geleden vroeg
Oli me of ik iets van haar wilde proeflezen.

Ik ken haar al heel lang, en ik vind haar superlief, maar ze schrijft in een genre waar ik helemaal niets mee heb en wat ik dus ook eigenlijk niet lees. Ik bedacht allerlei vriendelijke manieren om ‘Nee’ te zeggen, om te zeggen dat ik er niets over kan zeggen omdat ik het niet kan vergelijken, toen ze vertelde dat het Feelgood was. Kijk en dáár kan ik wat mee! En toen was ie ook nog 18+ feelgood. HELEMAAL GOED!

Ik las het, stuurde haar mijn bevindingen door en vandaag kwam het boekje met de post! Een superschattig klein boekje, voor de superschattige prijs van €6,95. Leuk voor onder de kerstboom, of gewoon om jezelf te verwennen. Hier komt dus schandelijke reclame: 

 
Maar nu komt het iets minder leuke deel van deze post dus.

Ik stop ermee!
Toen ik pas begon met schrijven, vroeg ik verschillende (grote…) mensen in de schrijfwereld of ze iets van me wilden lezen, of ze daarna misschien tips hadden wat er beter kon.
De meeste (/De verstandige…) mensen zeiden “Sorry, maar daar heb ik geen tijd voor/ Dat doe ik niet/ Daar zijn speciale bedrijven voor” (Kortom: Nee.)

Ik dacht nog bij mezelf dat ik dat nóóóit zou doen, als iemand het later aan mij zou vragen.

En nu moet ik dus terugkomen op die woorden.
Steeds meer mensen, ook mensen die ik helemaal niet ken sturen mij manuscripten of vragen me om iets te lezen en mijn mening te geven. Ik ben daar dol op! Ik vind het geweldig dat mensen blijkbaar zoveel vertrouwen in mij en mijn mening hebben dat ze mij complete boeken sturen. Maar!!! Het worden er steeds meer en ik heb vooral gemerkt dat de meeste mensen die vragen om vooral eerlijk te zijn, dat eigelijk helemaal niet willen horen… Na uren bezig te zijn geweest merken dat ze niets met de feedback hebben gedaan, of dat mijn feedback heel internet rondgaat, compleet uit context getrokken en mensen mij een bitch vinden om mijn commentaar terwijl ik alleen gedaan heb wat mij gevraagd is. (Wie de schoen past trekke hem aan, heb jij wel iets met de feedback gedaan dan bedoel ik jou dus niet 😉 )

Ik heb dus ook na de zoveelste vervelende aanvaring besloten om er helemaal mee op te houden om toegestuurde manuscripten/verhalen/etc te lezen. In elk geval voor mensen die ‘via-via’ bij mij terecht zijn gekomen. Uiteraard niet voor mensen die ik persoonlijk ken en de uitgevers die mij regelmatig inschakelen, maar die kennen me goed genoeg om te weten hoe ik het bedoel. Daarnaast heb ik op dit moment zoveel ‘eigen’ werk liggen dat het voor mij sowieso niet meer haalbaar is om andermans werk te lezen/proeflezen/bekritiseren

Genoeg gezeurd, nu allemaal snel dat Godijntje van Oli kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>