Eroscripta, de uitslag!

1445322770
In juni 2015 kwam ik de wedstrijd tegen. Een erotisch verhaal schrijven van minimaal 2500 en maximaal 3500 woorden . In Oktober zouden er tien verhalen gekozen worden door een jury en die tien zouden in een speciaal Eroscripta-boekje komen. Daarna zou er gestemd kunnen worden op de verhalen en de winnaar daarvan kreeg ook nog een paar prijzen, waaronder publicatie in een tijdschrift.

Ik wist meteen welk verhaal ik hiervoor wilde inzenden. Het was nog niet helemaal lang genoeg, voldeed nog niet aan alle eisen, maar twee uurtjes schrijven verder was ik klaar en op 23 juni verstuurde ik mijn verhaal. En toen was het afwachten. Toen ik zag dat er maar liefst 71 inzendingen binnen waren gekomen zakte de moed me al in de schoenen. De kans dat mijn verhaal bij die beste tien zou zitten was ineens echt heel klein.  En ik kon me niets beters voorstellen dan bij die laatste tien. Want dan kwam je verhaal in een boek! Dat was voor mij al de hoofdprijs.

Toen dat gevreesde mailtje op 30 september. “De juryselectie” stond er in de aanhef. Ik durfde het bijna niet te openen. Uiteindelijk deed ik het toch. Mijn ogen gleden over de tekst. Een heel verhaal over de criteria en toen dat zinnetje: “We zijn blij en trots je te kunnen vertellen dat je op basis van deze criteria bent geselecteerd voor de Top 10! Gefeliciteerd!” Ik sprong op van de bank, riep “YES!!!” en wel zo hard dat mijn ratje van zijn kooi af viel van schrik. (Sorry Hond!)

Een dag later kwam alles online en mocht ‘men’ stemmen. Wat ik niet verwacht had, was dat het een blinde stemming was, en dus niemand wist op wiens verhaal hij stemde. (Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat mijn schrijfstijl nogal herkenbaar blijkt te zijn want iedereen die ik tegenkwam en over die wedstrijd begon zei “Ja, maar jouw schrijfstijl is zo herkenbaar. Iedereen die jou verhalen kent weet ook zonder je naam wel welke van jou is.” ) Twee weken duurde het en ik bleef zeggen “Ik hoef niet te winnen! Ik ben al zo blij met die laatste tien! Ik kom toch in een boek. De rest kan me niet schelen!” En dat meende ik ook nog serieus.

Toen werd het 16 oktober. De stemming zou om 23.59 sluiten en de uitslag zou dan op 17 oktober online komen. Bijgelovig als ik ben, (Ik weet echt niet waarom ik het deed…) bleef ik wakker tot 0.00, ververste de pagina, zag de stemknop verdwijnen, en dacht bij mezelf: “Zo. Nu is het afgelopen en iemand weet de winnaar.” Ik sloot alles af en ging verder, nog een half uurtje schrijven aan de laatste Tinteling.

Om 00.49 hoorde ik het fluitje van mijn telefoon, het teken dat er een nieuwe mail binnenkwam. Dat haalde me min of meer uit mijn schrijf-trance en ik keek op de klok. Shit. Zo laat al? Terwijl ik mijn computer afsloot, keek ik op mijn telefoon naar het mailtje dat binnengekomen was, in de veronderstelling dat het reclame was of zo. “Uitslag Eroscripta schrijfwedstrijd, De finale.” Ik zag het staan in een flits.

Onder het woordje UITSLAG stond als eerste…MIJN NAAM. Dus even dacht ik nog, dat iedereen zo’n mailtje kreeg. Met zijn/haar eigen verhaal als eerste en het % stemmen. Maar toen keek ik nog eens. En nog een keer voor de zekerheid. Staat daar nou… Heb ik… De regel “Gefeliciteerd Tamara Haagmans met je verhaal LOVERBOY ” maakte een eind aan mijn twijfels.

Ik bleef nog even zitten. Liet het even op me inwerken. Las het nog een keer omdat ik nog steeds dacht dat het niet klopte. En toen ben ik naar boven gelopen en heb Patrick wakker gerammeld. Ik sprong nog net niet op het bed als een kleuter maar het was ook verre van zachtjes. Ik duwde hem de telefoon in zijn slaperige gezicht. Ik betwijfel of hij ook maar een letter kon lezen in dat felle licht, en net twee seconden wakker, zijn ogen nog dichtgeknepen, maar hij zei “Oh leuk!” Draaide zich om , en sliep verder. (Mijn achterlijke blijheid deelde hij niet, zeg maar.)

Die nacht duurde het best een tijdje voor ik kon slapen, want ik bleef maar steeds die mail opnieuw bekijken. Volgens mij was ik bang dat ik iets over het hoofd had gezien of zo. Het woordje NIET bijvoorbeeld. Maar nee. De volgende dag was het ook op de site te lezen.

Ja, Loverboy heeft de Eroscripta schrijfwedstrijd gewonnen! En wat bén ik er trots op dat het gelukt is! Natuurlijk was het niet gelukt als er geen stemmers waren geweest. Dus mijn grote dank hiervoor aan jullie allemaal !!!!! Jullie hebben me echt heel gelukkig gemaakt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *