Leuren met jezelf.

Oké, het klinkt misschien een beetje raar, maar zo voelt het wel. En in zekere zin is het ook zo: Je moet jezelf verkopen.  Of in mijn geval: mijn boeken.

11873551_730786627054482_8431558486103674333_n

Ik zie op Facebook een foto verschijnen met iets waar ik eigenlijk sinds ik schrijf al van droom. Dat mijn boek gewoon in een winkel ligt. Een fysiek boek, van papier, dat iedereen kan oppakken en kan doorbladeren. Niet alleen mensen die mij ‘kennen’ of via mij van het bestaan van die boeken weten, nee, gewoon mensen die door die winkel lopen en denken “Hmm, dat ziet er leuk uit.”

Het zou geweldig zijn als elke winkel nu een stapel bestelde, maar helaas werkt dat zo niet. Een winkel kijkt wat ze denken te kunnen verkopen en dan werkt een “Dan Brown” of een “Stephen King” natuurlijk net iets beter dan een “Tamara Haagmans.” Natuurlijk doet de uitgever ook z’n best om alles te promoten en zoveel mogelijk boeken te verkopen maar ik moet ook zelf aan de slag natuurlijk.  Dus moet ik gaan “leuren met mezelf.” Mezelf aanprijzen. En daar komt het al.

Hoe kun je in vredesnaam van jezelf zeggen “Ja, het boek is echt leuk! Bestel het nou maar, daar krijg je geen spijt van!” Als ik dat niet zou zeggen, dan had ik het net zo goed niet hoeven schrijven. Natúúrlijk sta ik achter mijn boek. Alleen, hoe krijg ik jou, de lezer die ik wil bereiken zo ver om dat boek te kopen? Of de boekwinkel zo ver om het te bestellen?  Dat kan alleen door reclame te maken. Dus.

KOOP DAT BOEK. Het is echt leuk! Je krijgt er geen spijt van.
Ik denk niet dat het helpt.
Als je toch aan het kopen bent, koop deze ook! Daar krijg je ook geen spijt van!

Ik hoor veel “Ja maar ze zijn zo duur!” of “Ik lees alleen digitaal.”
Dan heb ik voor jou ook goed nieuws. **KLIK 1** en **KLIK 2**
Ziezo. Geen enkele reden meer om het niet te doen. (Tenzij je niet leest natuurlijk. Dan heb je een reden. Maar dan lees je dit waarschijnlijk ook niet.)

Tot zover mijn digitale reclameblokje. Wil jij me nou echt een plezier doen? Vraag aan je lokale boekhandel of ze het boek misschien willen bestellen. Als je lid van de bieb bent, vraag ze dáár om het boek. Dat kunnen ze bestellen 😉 Zelfs als je ze al gelezen hebt kun je iets doen: Laat een recensie achter op bol.com of waar dan ook, misschien is dat net het laatste duwtje dat een potentiële lezer nodig heeft om het te bestellen. Verder kun je ook nog je mening geven op Social media ( Op mijn pagina ) en misschien heb je zelf nog wel een goede tip? Kom maar op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *