Ik zal je een geheim verklappen.

Misschien weet je het nog niet, maar voor wie mij regelmatig ziet zal dit geen verrassing zijn.
Mijn haarkleur is niet echt. (Duh….) Waarom is dit reden om een ‘Anekdote’ te schrijven?
Afgelopen woensdag ging ik (onder andere…) met mijn zusje en neefje naar Mondo Verde. Beestjes kijken, wandelingetje maken, gewoon een beetje tijd samen doorbrengen. Omdat ik de dagen ervoor vanalles had gedaan was het enige dat ik nog móest doen er een beetje tussendoor geschoten: Ik moest mijn haren nog verven.  Iets dat ik al sinds mijn vijftiende doe, omdat mijn haar toen spierwit uitgroeide.

In de afgelopen jaren probeerde ik alles. Blond, Rood, Bruin, Streepjes, noem het maar op, maar ik eindigde altijd weer bij zwart omdat dat gewoon het beste uitziet. Jammer genoeg is dat nou ook net de kleur waar je de uitgroei het meest in ziet. Ik had dus geen tijd meer om mijn haar te verven. Maakt niets uit, daar had ik een supersnelle oplossing voor.

Ik dook met mijn slaperige hoofd mijn makeupdoos in en zocht naar mijn zwarte oogschaduw. Ik was al eens eerder vergeten om mijn haar te verven en kon zo écht niet de straat op, toen ik de tip las om Mascara te gebruiken. (Inderdaad. Geen witte uitgroei, maar waterproof steenharde uitgroei. Geen aanrader!!!) Ik vond mezelf ook heel slim dat ik het nu met oogschaduw deed, want dat kon ik er s’avonds gewoon uitwassen. Het zag er in elk geval verzorgd uit en ik kon een leuke dag gaan hebben.

Ergens halverwege de dag , in de felle zon zag ik mijn zusje naar mijn haar (=uitgroei) kijken.
Ik was bang dat ik mijn instant-haarkleurtje eraf gezweet had, of dat de zwarte oogschaduw misschien over mijn voorhoofd liep, vermengd met zweetdruppels maar dat bleek niet het geval. ‘Hey’ begon ze heel subtiel. ‘Heb jij toevallig iets van blauw in je haarverf zitten?’ (Dat kan kloppen. Ik heb inderdaad blauwzwarte verf gebruikt de laatste keer.)  ‘Want dat zie je echt héél erg goed in de zon…’ Ik wrijf met mijn vingers over de uitgroei-streep. Kijk naar mijn vingers.

Blauw met glitter. Niet gewoon opvallend blauw, maar echt HEEL blauw. Op dat witte haar… En zo liep ik al uren rond. Zonder het zelf gezien te hebben, maar verder zag iedereen het, blijkbaar. Op de foto is het niet zo erg, want die is met kunstlicht en een flits gemaakt in plaats van in de zon, maar in het vervolg zorg ik toch gewoon dat ik tijd heb om mijn haren te verven voor ik me in het openbaar vertoon. (Had erger kunnen zijn, ik heb ook roze… groene….gouden….zilveren…paarse….oogschaduw. Al had ik die waarschijnlijk niet voor zwart aangezien!)

13625393_1129703093774675_976679293171350638_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>