Rapper George en Zwarte Piet.

Het nieuwste project van Coriovillum moest een knaller worden! We vonden met z’n allen dat dit een onderwerp is dat ons aan het hart ligt, en bedachten iets dat zou inslaan als een bom.


We gingen een parodie maken op het liedje van Rapper Sjors, maar dan met een maatschappelijke boodschap. Het onderwerp was snel gekozen, het filmpje was ook vrij snel opgenomen, en een paar dagen later was het klaar om online te gaan. Net op tijd om met de neus in de boter te vallen, omdat er een discussie was over Haagse scholen die zwarte piet willen verbieden. Binnen anderhalve dag was het filmpje ook al 1000 keer bekeken. De reacties die erop kwamen waren niet erg vriendelijk. “Belachelijk slecht” en “Is dit serieus?”

We hadden erop gerekend dat de “Pietenhaters” het niet leuk zouden vinden. Dat er mensen zouden zijn die boos zouden worden, maar eigenlijk hadden we niet verwacht dat er mensen zijn die Rapper Sjors niet kennen. En dat is wat er misgaat: Mensen zien niet hoe briljant ons product is, en zien een slecht filmpje. Pas als ze het origineel hebben gezien moeten ze erom lachen en zeggen ze “Dat is echt goed!”

Dus! Mensen! De boodschap van dit liedje is écht. Je mag het delen (graag zelfs) en mensen erover vertellen. Maar vertel er dan wel even bij waaróm het zo goed is 😉

WIJ KOMEN OP VOOR ZWARTE PIET!
U toch ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>