Een kaartje hier, een kaartje daar.

Even iets anders….

Ik ben altijd gek op post geweest. Ik hou van post. Ik heb jarenlang aan postcrossing gedaan en weet uit ervaring dat een kaartje als het niet zo lekker gaat je dag stukken beter kan maken. (Ik heb een kaartje dat ik jaren geleden kreeg toen het niet zo goed met me ging nog steeds in mijn portemonnee zitten…)

Toen ik half maart hoorde dat mensen in verpleeg- verzorgings- en bejaardenhuizen geen bezoek meer mochten ontvangen, vond ik dat zó zielig. Ik heb bakken vol met kaarten en besloot dat ik er wel een paar kon missen. Ik kreeg nadat ik dat op social media zette (gratis! lief he!) zelfgemaakte kaarten aangeboden die ik helemaal volschreef en ondertussen gooiden Patrick en ik elk weekend een stapel  in bij een een ander (verzorgings/bejaarden/verpleeg)-tehuis. Het is niet alsof ik iets anders te doen had met al dat thuisblijven!

Afgelopen zondagochtend zag ik een filmpje op tv van een verzorgingstehuis 10 km verderop. Met tranen in mijn ogen zag ik twee oude dametjes vertellen dat ze het allemaal niet meer zagen zitten. Het was zó zielig! Ik zocht op waar ze woonden en we brachten er een stapel heen. Onderweg naar huis kwamen we langs en winkel en ik móest stoppen, want ik wilde nog wat nieuwe kaarten kopen. Het werden vier pakjes. Ik dacht, ‘Ik moet toch eens tellen hoeveel kaarten ik nu inmiddels heb uitgedeeld.’ Ik telde van elk tehuis het aantal kaarten dat we daar hadden ingegooid op en….

Ik kwam tot het SCHOKKENDE aantal van 397 kaarten. (Daar kon ik natuurlijk niet tegen dus ik heb er nog drie geschreven om er een rond getal van te maken.) Wat begon als ‘Ach wat zielig…’ is zo gigantisch uit de hand gelopen. In zes weken tijd heb ik 400 kaarten geschreven. De helft daarvan heb ik ook nog voorzien van een versierde envelop. (En ja, ik weet dat mensen een envelop altijd weggooien, maar dat bedacht ik me helaas toen ik er al 40 versierd had.)

Heb jij nou een kaartje (Of misschien een pakje kaarten? ) over en wil jij ook iets aardigs doen? Schrijf er dan iets leuks op, en gooi ze in de brievenbus van het dichtstbijzijnde bejaardenhuis. Ik weet zeker dat je daar iemand een groot plezier doet.

Mijn kaarten zijn nu echt op, maar deze week sta ik waarschijnlijk toch weer bij de winkel met een paar pakken kaarten in mijn handen voor mensen die ik helemaal niet ken  😉

 

Een gedachte over “Een kaartje hier, een kaartje daar.

  1. Inge Heuts

    Hallo Tamara,

    ik ben van de Regenboog (Sevagram) en zou je graag een bedankkaartje sturen namens de bewoners en collega’s van de Regenboog voor alle kaartjes die we hebben ontvangen. Zou je mij je adres willen sturen?

    Met vriendelijke groet,
    Inge Heuts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>