Schaam jij je dan niet?

Ik krijg de vraag regelmatig. “Maar schaam jij je dan niet?” Het gaat natuurlijk over sex. Over boeken met sex, om precies te zijn. Mijn boeken. Het antwoord is simpel: Nee.

(Bijna) Iedereen doet het. De ene doet het eens per week en de ander twee keer per dag. Daar schaamt niemand zich voor. Waarom zou ik me dan schamen om erover te schrijven? ‘Vroeger’ had je alleen maar van die bouquetboekjes.

‘Hij stak zijn glanzende roede in haar warme grotje’

Ik bedoel maar. Je weet waar het over gaat maar heb jij wel eens in bed gelegen en tegen je lover geroepen “Oh ja! Steek je glanzende roede in mijn warme grotje!” Juist. Ik ook niet.
Tegenwoordig , na vijftig tinten grijs kan alles. Je mag het beestje bij z’n naam noemen en het vliegt de boekwinkels uit. Je hebt erotische thrillers, en erotische drama’s en erotische chicklits.   Alles kan en het taalgebruik hoeft niet meer uit de vorige eeuw te komen.

Het meest gehoorde commentaar is: “Ik zat het te lezen en ik zag alleen maar jou voor me bij alles wat je beschreef.” Heel begrijpelijk, vooral omdat ik ook het liefst in de ‘Ik’-vorm schrijf. Als je het genre dan bekijkt kan ik me voorstellen dat je het daar een beetje moeilijk mee hebt. 😉 Troost je: Ik schrijf niet autobiografisch, alles wat ik schrijf zuig ik uit mijn duim.

Ik zal eerlijk toegeven dat ik na “Helemaal niets mis mee” ontzettend bang was voor het commentaar van mijn moeder, want laten we wel wezen, het is niet iets dat je als moeder wil lezen met het gezicht van je dochter in gedachten. Waar ze bij elk boek de losse blaadjes al uitgeprint mee naar bed nam om het te lezen voor het uitkwam, duurde het hier ruim een jaar voor ik het haar durfde te geven en haar mening te vragen. Maar dat is dan ook de enige persoon op de hele wereld wiens mening uitmaakt voor mij. Ze is apetrots! Of dat ook het geval is als ze “Het is niet wat het lijkt” gelezen heeft weet ik nog niet maar eigenlijk ben ik er niet zo bang voor.  Ze zal eerder schrikken van mijn bijdrage aan “Het verleidingseffect” (Nog niet te koop, 8 augustus is de presentatie.)

Enfin, om een lang verhaal kort te maken:
Zo gauw ik me ga schamen voor iets dat ik schrijf stop ik met schrijven 😉 Tot die tijd hoop ik dat jij gewoon geniet van wat ik schrijf, want dáár gaat het om.embarresed

 

 

 

 

2 gedachten over “Schaam jij je dan niet?

  1. Bianca

    Nou de boeken die ik tot nu toe van jou gelezen heb daar heb ik menig keertje echt totaal dubbel van gelegen. Geweldig. Ook ik zie jouw’n gezicht dan wel eens voor me en al helemaal als je ze aan het schrijven bent. Ik zou zeggen ” kan niet wachten op je nieuwe boek en vooral door blijven schrijven ” XXX Bianca

  2. Tamara Haagmans Bericht auteur

    Hey Bianca!
    Wat een superleuk compliment!!!!! Je kunt op de blauwe linkjes in de blog klikken, “Het is niet wat het lijkt” is de nieuwste en na zaterdag is “het verleidingseffect”ook te koop, en momenteel werk ik aan een vierdelige serie, ook voor Tinteling Romance die eind van het jaar komt. Ben zeker van plan te blijven schrijven. Al is het maar om van die lieve reacties als deze te krijgen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *