Persoonlijk

Topvintage: Een ode!

Ik ben graag een beetje anders. Zo ook op kledinggebied.
Ik hou van kleding, maar echt een stijl had ik niet. Tot dat moment in 2015 dat ik Topvintage ontdekte, en er achter kwam dat mijn hart iets te snel ging kloppen van al die jurkjes. Toen wist ik dat ik het gevonden had: mijn ‘ding’. Die jurkjes zijn zo ontzettend vrouwelijk, en ook mooi op iemand met een maatje meer. (of twee, of drie, who cares.)

70537687_1876985099070972_7323257640153251840_n

Toch duurde het tot 2015 voor ik mezelf er ein-de-lijk van had kunnen overtuigen dat ik dat best durfde en dat het leuk uit zou zien. Ik bestelde mijn eerste jurk, met trillende knieën omdat ik dacht dat het me niet zou staan. Ik maakte de afspraak: Voor elk boek, één jurk. (Op dat moment, na het uitgeven van het eerste boek leek dat mijn man nog best een goede deal.) Laat ik het zo zeggen: Dat liep aardig uit de hand. Vooral toen Topvintage ook nog eens een echte winkel, op een steenworp afstand van mijn woonplaats opende. Ik ging met zwetende handjes, op de openingsdag, en ging met twee jurkjes weer naar buiten. (En je kunt beter niet op ‘verder lezen’ klikken want je gaat kwijlen….)

Het mooie aan Topvintage is dat je het overal kunt dragen. Ik begon met die ene jurk, die ik alleen droeg voor een speciale gelegenheid maar inmiddels ga ik erin naar de tandarts, boodschappen doen, en draag ik ze eigenlijk altijd. Ze hebben kleding voor boekpresentaties, voor fijne avondjes uit met je man -Of vrouw-, en je slaagt er zelfs als je op zoek bent naar een Red Carpet -look. Leuk detail aan hun winkel is dat álle pashokjes een andere sfeer en bekleding hebben, zodat je jurk altijd op haar best uitkomt als je een foto maakt, en de hele winkel vol zit met instawaardige hoekjes en plekjes. Ik zou er de hele dag foto’s kunnen maken!

Maar terug naar mijn jurkjes: Ik droeg een van hun jurken op het ‘Zin in Feelgood-event’ van Luitingh Sijthof. Die dag heb ik zo verschrikkelijk veel complimenten gehad, zelfs van chicklit-queen Jill mansell) en achteraf zelfs berichten met ‘Ik dacht nooit dat ik zoiets kon dragen maar toen ik jou zag, heb ik er zelf ook een gekocht!’ Ik heb die dag net zo vaak de naam van de winkel genoemd als de titel van mijn boek geloof ik. Ik draag een van hun jurkjes op mijn auteursfoto, en zelfs terwijl ik dit zit te typen draag ik een van mijn zes kersenprintjurkjes. Mijn boekpresentatie voor Plankenkoorts die -begrijpelijkerwijs- niet door kon gaan heb ik helemaal digitaal gedaan, met in elk filmpje een andere Topvintage-jurk!

Zoals je kunt zien hou ik echt van de swingjurken. En dan het liefst full swing, zodat het alle kanten op zwiert en zwaait. Ik heb een belachelijke voorkeur voor kersen, maar eigenlijk alles met een drukke print verdwijnt in mijn winkelwagentje. Als het dan ook nog een ‘Dolores’-model is ben ik bij voorbaat al verloren. Ik heb twee petticoats, bij elke jurk bijpassende oorbellen en en een speldje, en ik combineer ze met alles wat ik maar kan vinden: Een vestje, een panty, een legging, een riempje, ballerina’s, laarsjes, hoge schoenen, lage schoenen, een sjaaltje, (Waarvoor je trouwens ook goed kunt slagen bij Topvintage!) en draag helemaal nooit meer iets anders. Dat moet trouwens ook wel, want ik heb géén broek en wél ruim 25 jurken.

Misschien denk je nu ‘Wow, dit is wel een groot reclameblok!’, dat klopt ook. Ik heb Topvintage in mijn nieuwe boek ‘Plankenkoorts’ gestopt, omdat ik écht vind dat ze dat verdienen. Veel van mijn ‘vroege’ volgers zullen zich het verhaal van de winkel in Heerlen (die niets wilde verkopen aan iemand ‘als ik’) nog kunnen herinneren en bij Topvintage heb ik me geen seconde ongemakkelijk gevoeld. Of je nou maat 32 of maat 48 hebt, daar is de klant écht koning. (Zelfs als ze een muis is….)

Dus, voor iedereen die de laatste tijd gevraagd heeft waar ik mijn jurkjes vandaan haal: Hier is je antwoord. Ja, ik ga wel met je mee als je de winkel wil bezoeken, en nee, ik krijg geen korting. En dat is maar goed ook, want ik geloof niet dat ik nog meer jurkjes in mijn kast gepropt krijg, en ik heb er nog drie (!!) op mijn wishlist staan.

Klik hier voor adres
Je kunt de fysieke winkel hier vinden

2 reacties

  • zwartraafje

    Ik ben je jurkjes altijd aan het bewonderen wanneer je een nieuwe foto deelt op Facebook. Vroeger droeg ik steeds jeansbroeken maar sinds een jaar of 3-4 draag ik enkel nog jurken en ik vind het heerlijk. Zoveel comfortabeler en ik voel me er ook een pak beter in. Soms ik het wat zoeken naar het juiste model en maat waardoor ik maar zelden iets online bestel. Maar ik ben er van overtuigd dat mijn collectie een pak groter zou worden indien er hier zo’n TopVintage filiaal in de buurt zou zijn. Ik hoop trouwens nog steeds eens een jurk met boekenprint of een Harry Potter gerelateerde jurk te ontdekken die me past.

  • Tamara Haagmans

    Hey!
    Sorry voor de extreem late reactie, maar hij is in spamfilter blijven hangen en ik zie hem nu pas. Ik heb een boekenprint jurk gehad maar die heb ik teruggestuurd: Was er eentje met knoopjes en dat is geen goed idee met een flinke voorgevel. Ik ben het helemaal met je eens, ik draag ook al een hele tijd geen broeken meer. Ik heb ze niet eens. Wees blij dat je geen Topvintage winkel hebt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hihi. Blij dat ik niet de enige ben die dat zo voelt hoor!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *