Boeken

Een kleine sneak peek!

Februari ’24 😉

‘Raïscha!’ roept de vrouw haar dochter streng tot de orde. ‘Wat heb ik nou gezegd?’ Het meisje rolt met haar ogen en tikt verveeld op het schermpje van haar telefoon.
            ‘Dat je misschien een schilderij wilde kopen en dat we daarna onze nagels zouden laten doen in het winkelcentrum.’ zegt ze, niet heel erg enthousiast en zonder op te kijken van haar scherm.
            ‘Dat bedoel ik niet, en dat weet je heel goed. Hier ermee.’ Zonder zelfs maar met haar ogen te knipperen spuugt het meisje de kauwgom in de hand van haar moeder. De vrouw stopt met een walgende blik het plakkerige hoopje in een tissue, die ze net een paar seconden te laat uit haar tas tevoorschijn heeft gehaald.
            ‘Zo ordinair,’ zucht ze tegen niemand in het bijzonder, met een blik op de natte prop in haar handpalm. ‘Mag ik dit even weggooien en mijn handen wassen?’ Ik knik en wijs haar in de richting van het kleine keukentje.
            ‘Ga uw gang.’
            Raïscha slentert naar mij toe en leunt tegen de balie aan.
             ‘Heb je ook Harry Styles posters?’ vraagt ze, terwijl ik haar moeder in de keuken de kraan open hoor draaien.
       ‘Ik vrees van niet,’ antwoord ik lachend. ‘Helemaal geen posters, er hangen alleen maar hele saaie olieverfschilderijen en foto’s aan mijn muren.’

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *