Wie ben ik

patik

Wie ik ben, dat is niet echt in een paar regeltjes samen te vatten. Kijk naar die foto daar boven.  -Ik weet het. Ik ben al een eeuwigheid blond, maar ik vind het gewoon een leuke foto.- Dát ben ik. (Die linker hé!) Wie mij kent, die weet dat ik nogal lang van stof ben en liever 100 woorden gebruik waar ik eigenlijk aan 25 ook al genoeg zou hebben.  Hou je van alleen het hoognodige? Dan lees het onderstaande stukje. Hou je van dekentje, bankje, en een uur lezen?  Scroll dan verder na de foto! Less is more zeggen ze. Nou, niet bij mij.

Ouija


Ik ben dus Tamara, (geboren in 1980) getrouwd met Patrick, moeder van Stefano, ik hou van boeken (Zowel lezen als schrijven), van sushi, van jurkjes kopen en dragen, en van mijn sphynxkat Ouija. Verder ben ik een onverbeterlijke romanticus, bijt ik me vast in alles waar ik mijn zinnen op heb gezet en hou ik niet van opgeven. Zo. Kort en bondig, nietwaar? Mooi!

 

En nu voor de mensen die uren de tijd hebben! Ik waarschuw je! Pak er een dekentje en wat te drinken bij want je zit hier nog wel even! Hier komt de lijst-van-compleet-nutteloze-weetjes-die-niemand-tot-het-eind-gaat-lezen.Waarschijnlijk heb je een van mijn boeken van LS gelezen, en ben je zo hier terechtgekomen. Maar daar is nog heel wat wat aan vooraf gegaan. Als ik dat allemaal zou posten, zou je hier morgen nog zitten en nooit meer aan mijn boeken toekomen.

-Meteen mijn eerste  schrijfwedstrijd (van Luitingh Sijthoff) in 2011 eindigde ik bij de beste 15. En inderdaad, ik nam het op tegen dé Lisette Jonkman, die toen nog ‘gewoon’ Lisette Jonkman was met ‘Glazuur.’ Ik won daarna verschillende schrijfwedstrijden.

-11 Februari 2017 won ik mijn eerste gróte prijs, de eerste prijs (!) bij de korte verhalenwedstrijd van het valentijngenootschap. (Bestaat inmiddels niet meer.) -November 2017 verscheen dat verhaal in de jubileumomnibus van Uitgeverij Zomer en Keuning. En in September 2019 kwam daar een tweede bundel bij!

-8 April 2017 bleek mijn verhaal  ‘Van je familie moet je het hebben’ de shortlist van de Harland Awards verhalenwedstrijd gehaald te hebben. Ik steeg maar liefst 143 plaatsen t.o.v. het jaar ervoor en ook dit had ik helemaal niet zien aankomen.

-Juli 2019 komt dan ein-duh-lijk mijn droom uit. Ik tekende namelijk op 30 oktober 2018 al een contract waar elke auteur van droomt: Bij Luitingh Sijthoff. De eerste druk is inmiddels uitverkocht, maar hij is nog te koop in POD-versie, als audioboek en als ebook. 

-In Augustus 2019 begon ik mijn eigen bedrijf! Ik doe allemaal boekgerelateerde klussen, vertalingen en redactieopdrachten: Van je hobby je werk maken: CHECK!

-Begin November tekende ik mijn tweede contract bij LS… Het boek heet ‘Plankenkoorts’  (Ebook: hier) (Audioboek: Hier). Plankenkoorts verscheen in juni 2020 bij LS en vanwege het Coronavirus (Ja hoor, daar is ie dan eindelijk…) konden we geen presentatie houden. Patrick en ik en een heel stel vrienden hebben een ‘Online evenement’ in elkaar gezet en de filmpjes daarvan, inclusief het overhandigen van het eerste exemplaar aan René van Kooten kun je hier zien.

-In November stond ik als auteur, samen met O.a. Jill Mansel op het ‘Zin in feelgood-event’  in Amsterdam. Een droom die uitkwam, maar nog wel onwerkelijk. Vijf auteurs, heeeeeel veel lezers, en ik stond gewoon op ipv voor het podium, en in februari dat jaar mocht ik ook nog op de huishoudbeurs signeren. ZO VET GAAF! (Zowel ZIF als HHB hebben inmiddels al een aantal herhalingen gehad!)

-Ik schreef voor Luitingh Sijthoff een novelle met de titel ‘De kreeft.’  Dit korte verhaal, over Joyce en haar mobiele cateringbedrijf is er als ebook (Hier) en als audioboek (Hier) Tegelijk met ‘De kreeft’ kwam ook ‘Alles op het spel’ bij LS uit. (Ebook) (Audio) en sinds 11 December is hij er ook van papier, zodat hij bij de rest van je papieren boeken in de kast kan.

-Ik vertaalde voor Uitgeverij Z&K  ‘Like the first time’ van Jennifer Armentrout en daarna ‘Mr Swipe Right’ van Nicola may! Ik vertaalde daarna ook werk van mijn absolute nr 1 new adult auteur: ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover, en ‘Layla’ , ook van Colleen Hoover. Ik vertaalde ook Herinneringen aan hem. In 2023 verschenen er drie door mij vertaalde CoHo’s: De Slammed trilogie.

-18 maart 2021 kwam mijn novelle ‘Italiaanse toestanden‘ uit bij LS. 

-29 juni 2021 verscheen mijn derde feelgood bij LS Amsterdam! Hij heet ‘Met een beetje geluk‘ .

-In maart, april, en september 2022 verschijnen de eerste drie delen van mijn vijfdelige sprookjesserie ‘Sprookjes bestaan’ bij LS amsterdam. Alleen als E-book en Audioboek. Hieronder zie je de eerste drie boeken: De mooiste van het land, Als een lopend vuurtje, de vlam in de pan. Deel 4: ‘Laat het los‘ is verschenen op 26 januari 2023 en deel 5, ‘De stoute schoenen‘ in februari.

-Mijn vierde feelgood, ‘Uit onverwachte hoek’ verscheen in juni 2022. Uit onverwachte hoek is TWEE KEER!!! door lezers gekozen als ‘Beste zin in feelgood boek’ van 2022 en ik ben daar zó blij mee!

-Op 1 december 2023 verscheen ‘De beste wensen‘, een niet zo standaard kerstverhaal!

-Mijn nieuwe feelgood, de vijfde inmiddels ‘Wie schrijft die blijft‘ is op 9 februari 2024 verschenen bij LS.

Je kunt me  volgen op Twitter, op Facebook , als je dan NOG niet genoeg hebt kun je me ook nog volgen op Instagram. Ik heb ook Tiktok maar daar snap ik nog niet zoveel van, dus ook niet hoe je hier een link moet plaatsen. Je kunt me ook een bericht sturen via mail: info (a) tamarahaagmans . nl. Vergeet vooral de linkjes op de pagina niet aan te klikken want anders mis je een hele hoop leuke informatie!

Liefs!!!!!
Tamara.

Nog niet genoeg?
Dan kun je hier onder wat plaatjes van hoogtepunten bekijken!

227041_126297560781905_7945999_n
De eerste verhalenwedstrijd <3

 

16602986_1291220400956276_3504930485918872874_n
De verhalenwedstrijd van het valentijngenootschap (Ik won)

 

Harland Awards shortlist
Harland Awards shortlist

 

Luitingh sijthoff... Dit is toch niet te geloven! Hier was het contract nét getekend
Luitingh sijthoff… Dit is toch niet te geloven! Hier was het contract nét getekend
Contractondertekening van Plankenkoorts, een jaar na die van ‘De mooiste dag’
Huishoudbeurs! Zoiets verzin je toch niet???
Eerste keer Huishoudbeurs! Zoiets verzin je toch niet???
Omdat het kan.
De complete ‘Sprookjes bestaan’ serie

4 reacties

 • Nanda Groot

  Hallo Tamara
  Ik heb afgelopen weken bijna al je boeken gelezen. Wat heb jij een geweldige schrijfstijl. Heerlijk om te lezen, verstand op nul, ik zat echt helemaal in de verhalen !
  Ik hoop nog heel veel leuke verhalen van je te kunnen lezen.
  Groetjes van Nanda

 • Tamara Haagmans

  Hoi Nanda!
  Dit zijn de berichten waar ik het voor doe 🙂 Ik ben wel een beetje laat (Want ik heb geen melding gehad dat er een reactie was geplaatst) maar beter laat dan nooit noemen ze dat toch? Fijn om te horen en ook goed nieuws: Er is nog meer onderweg! superbedankt voor je reactie, Groetjes!

 • Paulien

  Ik heb het boek ‘Met een beetje geluk’ bij de bibliotheek geleend en vond het heerlijk om te lezen. Ik lees meestal voor het slapen gaan en ging tijdens dit boek regelmatig veel later slapen dan ik wilde, gewoon omdat ik het boek niet kon wegleggen. Nog een klein stukje lezen en dan toch weer een hoop pagina’s verder en een half uur later voor ik werkelijk mijn boek weglegde. Je schrijft echt fijn en erg boeiend. En wat een mooie uitkomst aan het einde van het verhaal. Jammer dat het weer was afgelopen. Ik ga kijken of ik nog meer boeken kan vinden in onze bibliotheek. Bedankt dat je me een aantal fijne avonden bezorgd heb en helaas ook kortere nachten😅.
  Op naar het volgende boek.
  Liefs Paulien

 • Tamara Haagmans

  Ha Paulien!
  Wat een mooie complimenten, dank je wel voor dit bericht.
  Is voor mij ook herkenbaar ook, dat je ‘nog even’ een blz wil lezen en voor je het weet lig je weer de halve nacht te bladeren hahaha. Ik hoop dat je nog meer boeken kunt vinden in de bieb en graag gedaan natuurlijk, ik ben nog lang niet klaar met schrijven dus laten we hopen dat je bieb er nog meer heeft en dat ik je nog wat meer nachten slaap ga kosten in de toekomst.
  Groetjes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *