Zin in Feelgood

Promotiefoto’s maken!!

Vorige week was het zo ver. Ik mocht naar Amsterdam, want het was tijd voor auteursfoto’s.
Nou, als je mij een beetje kent weet je dat dat niet mijn hobby is. (En dat is heel zacht uitgedrukt.)  Pffff wat was ik zenuwachtig!!50810161_2104190622992579_2966528761681412096_n50962092_2104190756325899_3352604982531588096_nIk had Danny bij me. Een beetje als ‘mentale ondersteuning’ maar ook om de hele boel vast te leggen voor social media en mijn website. Inmiddels weet ik de weg naar het kantoor van Luitingh Sijthoff blindelings te vinden en ik mocht meteen de visagie in toen we binnenkwamen. Ik zal niet zeggen dat ik ervan opknapte, maar die meid wist wel wat ze deed zeg! Danny besloot een interviewtje met mij te doen terwijl achter mij iemand met een föhn in mijn oren blies, dus ik zei overal  maar ‘Ja’ op in de hoop dat dat het goede antwoord zou zijn. Toen ik thuiskwam bleek hij me meermaals ‘Unicorn’ te hebben genoemd en ik zat daar maar ‘Jahaaa!’ Maar het eindresultaat mocht er (Ondanks dat ik niet meer op mezelf leek..hehe… heel erg wezen!

50684665_2097643803647261_7483963711367938048_oToen ik voor het eerst de naam van de fotografe hoorde en op haar site keek zonk de moed me (Behoorlijk!) in de schoenen. Op haar site zag ik Katja schuurman. Barry Atsma. Allemaal van die bekende mensen. En dus nu moest ze dus… Mij 😂 ‘Hand onder je kin!’ klonk het. En ‘Ja, ditis echt je beste kant.’ (Ha! ik heb een ‘beste kant’) Ze leerde me allemaal trucjes voor selfies, Ik moest op de grond zitten, op een kastje, op een krukje. In het licht, in de deuropening, en zij klom op kastjes, stoelen, echt, wát een geweldig mens was het. In de kamer van de uitgeefdirecteur gewoon op de kast klimmen. ‘Dat haar moet wat hoger.’ Huppakee. Vingers erin en woelen maar. 🤣  Ze heet Ineke Oostveen (Voor wie het wil weten)

51140339_2104190702992571_3491826974496653312_nWe zijn voor mijn gevoel uren bezig geweest maar het waren uiteindelijk nog niet eens twee uur. Dus tijd zat voor Danny en mij om nog even een paar selfies te maken tussen alle boeken. Niet dat dat Danny interesseerde, maar hey, als ik hier toch ben?!  We zijn daarna met Jackie van Laren iets gaan eten en hebben ons heel Amsterdam door laten slepen, met de metro, met de tram, dat ik op een gegeven moment dacht: ‘Als ze me nu zegt dat ik het maar zelf uit moet zoeken kom ik nooit meer thuis!’  Maar gelukkig kwam alles goed en na een beetje gerommel met ov-kaarten met te weinig saldo (AMSTERDAM IS DUUR!) stonden Danny en ik even later weer gewoon netjes op Amsterdam CS. Vanaf hier is het niet meer interessant voor jullie, zoals dat we op de wallen bijna ruzie kregen omdat ik een foto maakte. Van een rood lampje. Met niet eens iemand erop. Die ik moest verwijderen van een man die ineens tevoorschijn sprong. Die ik netjes verwijderde en daarna gewoon uit de prullenbak op mijn telefoon haalde. (Sukkel.)

Ik heb een geweldige dag gehad. Omdat de fotograaf geweldig was. Omdat Amsterdam met Danny geweldig was. Omdat ik nog nooit een man heb gezien die uren in de Lush kan doorbrengen met aan spulletjes ruiken. Omdat ik weer een stapje verder ben met mijn boek. Omdat dit echt een van de gaafste dingen (En ook het meest tijdrovende, haha) is die ik ooit gedaan heb. Dus!
Mijn boek ligt nu weer bij de uitgever voor de tweede redactieronde. Ik heb inmiddels de foto’s gezien, het coverconcept gezien, we hebben een titel en ik ben echt ‘over the moon’ met wat er nu allemaal op me af komt.  Ik wilde dat ik dít aan kleine Tamara van tien jaar  met haar schriftje vol verhalen zou kunnen vertellen. Ik denk niet dat ze me zou geloven 😉

2 reacties

 • Cinderella

  Hoi Tamara dat klinkt als een super dag .
  A dream come true en idd wat zou de kleine Tamara hebben gedacht als je terug kon in de tijd om dit te vertellen wat je nu allemaal meemaakt hihi.
  Het is je allemaal gegund hoor .
  Mooi als je zulke geweldige verhalen kan schrijven en ik lees ze graag .

  Nog veel succes en vooral veel plezier met wat jouw toekomst brengt
  Liefs en Creatiefs
  Cinderella

 • Tamara Haagmans

  Hey Cinderella!

  Op een of andere manier krijg ik geen meldingen meer als er een bericht op mijn site binnenkomt (Maar waarschijnlijk is dat sinds ik op één dag 1100 spammailtjes kreeg.) dus ik zie je bericht nu pas. Dank je wel voor je lieve woorden en je complimenten. Ik denk dat kleine Tamara achterover zou vallen en niet meer zou opstaan als ik haar dit allemaal liet zien. Hahaha. <3

  Groetjes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *